Corona Update:
NOS nieuws/ Radio 1: Acute geldproblemen bij kleine woonzorginstellingen door Corona - Ruim 350 ondertekenaars voor 'Oproep noodmaatregelen voor PGB zorghuizen' Eindelijk is er beweging! 

Actuele issues inzake COVID-19 voor de Zorg
De brancheverenigingen in de kleinschalige zorg houden elkaar op de hoogte en delen op deze wijze de laatste stand van zaken. 
Vandaag BVKZ bij Radio 1 en Nieuwsuur aandacht voor de PGB Kleinschalige Woonzorghuizen en Corona ondersteuning - Zo gaan we er komen!  

Er ontstaat een onhoudbare situatie bij een aantal kleinschalige woonzorginstellingen voor dementerende ouderen. Dat zegt Mark van Barschot directeur van Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) tegen Nieuwsuur. Instellingen die getroffen zijn door corona kunnen in acute financiële problemen komen.

BVKZ en KenniZ werken samen om 1 geluid te laten horen aan VWS, ZN en andere actoren die hier een rol bij spelen. De samenvatting van de petitie is tevens gedeeld (uiteraard anoniem en vertrouwelijk) om kracht bij de oproep te plaatsen. Vanuit VWS wordt nu gewerkt aan een oplossingsrichting, maar het duurt al erg lang. We houden jullie op de hoogte! 
 
Lees hier het gehele artikel terug
Al ruim 350 ondertekenaars - heb jij al meegetekend?
Urgentie: De kleinschalige PGB-woonzorginitiatieven kunnen niet langer wachten en hebben hulp nodig 

Alle brancheverenigingen hebben zich verenigd om hun steun te betuigen aan de PGB-zorgaanbieders binnen de kleinschalige zorg in heel Nederland. De PGB woonzorginitiatieven binnen de ouderenzorg dreigen nu al te lang niet meegenomen te worden in het steunpakket aan noodmaatregelen om de zorg te continueren tijdens de corona crisis. Het aantal zorgondernemers met continuïteitsproblemen neemt elke dag toe. 

Op dit moment zijn er ruim 420 kleinschalige woonzorginitiatieven binnen de ouderenzorg in heel Nederland. Zij bieden binnen de ouderenzorg hulp en ondersteuning aan ruim 10.000 kwetsbare ouderen, die niet terecht kunnen of willen binnen de reguliere verpleeghuiszorg. Ook hier zijn ruim 15.000 zorgmedewerkers dagelijks actief om de zorg draaiende te houden tijdens deze coronaperiode. Om 

zicht te krijgen op de omvang van het corona probleem onder PGB-woonzorginitiatieven, hebben wij een kleine enquête vormgegeven aan deze oproep. 

 
Geef hier je stem en vul de inventarisatie in

VWS vraagt aan ons: Hoe gaat het met de beschermingsmiddelen? 

VWS wil graag weten hoe het nu gaat met de distributie & beschikbaarheid van beschermingsmiddelen (mondkapjes, schorten, hygiene producten), ook binnen de kleinschalige woonzorghuizen in Nederland. Mocht jij nog problemen ervaren? Of heb je zorgen over beschermingsmiddelen voor jouw zorgmedewerkers. Deel je ervaringen nu.

KenniZ zal deze oproepen bundelen met de andere brancheverenigingen en delen met VWS. Alleen op deze manier kunnen we inzicht geven wat er nodig is. 
Deel jouw ervaringen over PBM binnen de kleinschalige zorg
Jouw ervaringen met Corona - Deel ze met KenniZ & Leden

KenniZ heeft dagelijks contact met leden over diverse vragen: Extra personeel inzet door ziekte van eigen personeel, extra hulpmiddelen maar ook leden die nu te kampen hebben met een Corona uitbraak. Hoe ga jij hier mee om? Heb jij nu nuttige tips voor de KenniZ leden? Deel ze met ons: mail ze naar secretariaat@kenniz.nl en wij nemen dit mee in onze nieuwsbrieven.

 Samen staan we sterk! Samen gaan we het redden!
ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten