Wet toetreding zorgaanbieders

Op 1 januari 2022 treedt de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking. Deze wet vervangt de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi) en heeft nieuwe toetredingsregels voor zorgaanbieders. Dit is nodig om de transparantie en verantwoording in de sector, en het bewustzijn over kwaliteit te vergroten. Hierdoor veranderen een aantal dingen voor startende aanbieders en krijgen zij bijvoorbeeld te maken met een meldplicht. Maar ook voor bestaande aanbieders kan de wet gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat alle zorgaanbieders zich goed voorbereiden. Met deze pagina houden wij je op de hoogte wat er speelt.

 

Ben je zorgpartner en heb je een vraag? Stel deze dan op de KenniZ Community via yammer.

Ben je geen zorgpartner en wil je meer weten over het KenniZ platform? Stuur dan een email naar het secretariaat van KenniZ.

 

Webinar Wtza: jouw zorgonderneming op orde

Vanwege het grote belang, had KenniZ in samenwerking met haar partners Eldermans|GeertsWesterveld& Vossers en Kleemans Organisatieadvies een Webinar gegeven op donderdag 18 november, waar de experts belangrijke hoofdzaken toelichten zoals de meldplicht, vergunningplicht en intern toezicht. Daarnaast passeren de jaarverantwoording en financiële bedrijfsvoering ook de revue. 

Heb je het gemist of wil je het Webinar graag nog een keer bekijken? Dat kan! Het Webinar is toegankelijk voor iedereen en opgesplitst in drie delen, zodat je makkelijk de informatie kan terugvinden.

Deel 1 - Link

Wtza

Status en reikwijdte. Verplichtingen: meldplicht en vergunningplicht. Door Nina Amini Abyaneh van Eldermans|Geerts en Melanie Knieriem van IGJ

Deel 2 - Link

Awtza

Intern toezicht, jaarverantwoording en financiële bedrijfsvoering

Door Céline Peersman van Eldermans|Geerts en André Loesink van Westerveld & Vossers

Deel 3 - Link

Tijdens een paneldiscussie beantwoorden de experts de ingezonden vragen.

 

 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank copy