Laat je informeren, inspireren, op de hoogte brengen, vermaken, voorlichten door ons ruime aanbod van workshops tijdens deze dag!

190515 dvdz rw 1057

1e RONDE - OCHTEND duur 50 minuten

What Makes You Tick 

In deze inspiratieworkshop neemt Vicky je mee aan de hand van de boeiende vraag 'What makes you tick'. Maak uitgebreid kennis met de WMYT-aanpak en krijg inspiratie & handvatten hoe je dit kan benutten voor jezelf en/ of je collega’s. Er wordt ingezoomd op drie kernelementen; kwaliteiten, energiegevers en waarden. Je verlaat de ruimte gegarandeerd met positieve energie! 

In de jas van de inspecteur

’s Morgens trekt een inspecteur zijn jas aan en gaat op zoek naar veilige en persoonsgerichte zorg in een verpleeghuis, zorgvilla of woonboerderij ergens in Nederland. Tijdens deze sessie nemen twee inspecteurs je mee op inspectiebezoek. Waar kijken zij naar? Hoe beoordelen de inspecteurs dat wat zij zien? En hoe krijgt de inspectie zicht op dingen zoals kwaliteit, leren & verbeteren? Ga mee op bezoek en krijg de kans om de jas van de inspecteur te passen.

Maak eens tijd voor de mond 

Het zijn de kwetsbare zorgafhankelijke ouderen die de deskundigheid van ons als mondzorger vragen. Wanneer mensen ouder en zorgafhankelijker worden, hebben ze over het algemeen moeite om de mondgezondheid op peil te houden. In deze workshop leer je meer over de veranderingen in mondgezondheid binnen de groep kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen en over de implicaties voor het verlenen van mondzorg voor deze groter wordende groep ouderen. 

Betekenisvol contact in de Zorg 

Hoe houd ik een gesprek op gang? Hoe kan ik gesprekken verdiepen? Hoe ga ik om met ongemakkelijke situaties binnen een gesprek? En waarom lopen sommige gesprekken als vanzelf terwijl andere gesprekken maar niet los komen? In deze workshop worden concrete handvatten gegeven met een gespreksmethode die op een laagdrempelig en prettige manier betekenisvol contact faciliteert.  

1.000 fondsen en subsidies voor jouw droomproject!

Zoek jij geld voor jouw bijzondere doelgroep of een innovatief project? Stance van Heijst, fondsen- en subsidie expert in Zorg en Welzijn laat je zien welke mogelijkheden er zijn en geeft je praktische tips om een winnend projectplan te schrijven.

Schaarste noopt tot delen 

Vanwege krapte op grond van mensen en middelen wordt noodzaak om te delen steeds meer voelbaar. Met de huidige vergrijzing neemt de behoefte aan zorgpersoneel toe van één op de zeven naar één op de drie medewerkers in de zorg in 2060. Tegelijk zien we dat de middelen om de zorg te financieren fors stijgen naar de toekomst.  Er zal o.m. een casus worden behandeld uit de keten van verbruiksartikelen en wondzorg.

Vrijheid, Veiligheid en Kleinschaligheid; Hoe doe je dat? 

Vrijheid en Veiligheid & de WZD, hoe organiseer je dat kleinschalig? Een workshop met daar aandacht voor de vrijheid en veiligheid van bewoner, en hoe dit in lijn met de WZD kan worden ingevuld. Welke dilemma's kom je tegen? Hoe organiseer je dit allemaal. Een informatiebijeenkomst met ruimte om ook stuk te staan bij enkele ingebrachte casussen. 

 

2e RONDE - MIDDAG duur 50 minuten

Dementie: Leer écht kijken! 

Konvida heeft een andere visie op mensen met dementie. De neiging bestaat om de bewoners nog teveel uit hun eigen ‘wereldje’ te halen. Het alternatief is om hen ongestoord in de door dementie beperkte wereld te laten. Deze aanpak leidt tot ontspanning, beter inzicht, begrip, zekerheid en acceptatie van de situatie voor alle betrokkenen. Belangrijk resultaat is ook de harmonieuzere samenwerking binnen het team van verzorgenden. Zorgprofessionals geven veruit de voorkeur aan deze aanpak, omdat ze direct en persoonlijk ervaren hoe het beter kan. 

Kwaliteitsindicator ‘eten en drinken’ en jouw organisatie! 

Stichting Eten+Welzijn laat zien wat er speelt en wat je praktisch kan doen om invulling te geven aan deze kwaliteitsindicator. Je (her)kent de thema’s, en kan bewust aan de slag om ‘eten en drinken’ te verbeteren in je bedrijf. Vergroot de tevredenheid van je bewoners en optimaliseer je werkorganisatie! 

Fiscale- en juridische high lights 

Westerveld en Vossers Accountants en Adviseurs neemt je mee in actuele fiscale- en juridische thema’s, die spelen in het wervelende zorglandschap, zoals de Wtza die per 1 januari 2022 ingaat.  Je wordt op de hoogte gebracht wat er speelt en wat er gaat komen. 

Mindset op zorginnovatie

Innovatieve hulpmiddelen kunnen het leven van jouw bewoner makkelijker en veiliger maken, en de kwaliteit van leven verbeteren. Belangrijk dus om bij stil te staan en bewust te worden van alle mogelijkheden. Sluit ook aan en leer hoe jij en je collega's dit in de praktijk kunnen implementeren.

Een cyberincident: vandaag of morgen?

Cybercriminaliteit is de afgelopen jaren een booming business geworden. Stond het nog niet zo lang gelden “ver van jouw bed” nu is het dagelijkse kost. De expert van Sovib vertelt meer over de risico’s die je als organisatie loopt en welke oplossingen er mogelijk zijn.

Locatie, locatie, locatie…hoe big data hier aan kan helpen 

Het vinden, het aankopen en het ontwikkelen van een nieuwe zorglocatie is een dynamisch en tijdrovend proces. Enige ondersteuning vanuit data helpt hierbij om dit proces te versnellen en ook de juiste argumenten voor aankoop en financiering te voorzien. Co Politiek weet alle ins & outs van big data en hoe je dit kan inzetten om bijvoorbeeld te bepalen in welke gemeente je je wil vestigen. 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank copy